ДП Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв

+38 (044) 482-36-98

Підписатись на новини

ЄСВ ВІД МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ: випадки нарахування і не нарахування
16:43 09.06.2015

/ Про розгляд листа ДФСУ  від 11.03.2015 р. № 5084/6/99-99-17-03-03-15/

Звертаємо увагу на випадки нарахування і не нарахування ЄСВ із використанням обмеження «мінімальна зарплата»:

Щодо нарахування відпускних поточного і майбутніх місяців, звертаємо увагу на наступні витяги з листа:

У випадку, коли працівнику (за основним місцем роботи) до бази нарахування єдиного внеску, включено оплату відпустки за наступний місяць, сума єдиного внеску розраховується таким чином:

  • якщо загальна сума нарахованої заробітної плати та оплати частини відпустки, яка припадає на поточний місяць, не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску за цей місяць розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Приклад: нарахована зарплата за травень 800 грн., нарахована сума відпускних за дні травня 300 грн. З метою правильного нарахування ЄСВ треба визначити додаткову базу нарахування від мінімальної зарплати (1218 грн – 800 грн – 300 грн) = 118 грн.
  • якщо відпустка, яка припадає на майбутній місяць нараховується за повний місяць і сума нарахованої оплати відпустки менше за мінімальний розмір заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску за даний місяць розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Приклад: нарахована зарплата за травень 1500 грн., нарахована сума відпускних за повний місяць червня 1000 грн. З метою правильного нарахування ЄСВ ЗА ЧЕРВЕНЬ треба нарахувати ЄСВ від мінімальної зарплати 1218 грн.
  • якщо відпустка, що припадає на майбутній місяць, нараховується не за повний місяць і після відпустки працівнику буде нарахована заробітна плата, то в поточному місяці (в якому нарахована оплата відпустки за майбутній період) єдиний внесок нараховується на суму фактичної оплати відпустки за майбутній період оскільки загальна сума доходу ще не є відомою. При цьому, якщо за підсумком звітного майбутнього місяця (суми оплати відпустки відносяться до того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру, виникає потреба донарахувати єдиний внесок виходячи з мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід). Приклад: працівник з 25 травня по 9 червня відбуває у відпустку. Нарахована зарплата у травні становить 1000 грн. Нарахована сума відпускних за дні травня становить 500 грн. Нарахована сума відпускних за дні червня 600 грн. Нарахування ЄСВ відбувається на фактично нараховані суми доходів.

Щодо нарахування лікарняних поточного і минулих місяців, звертаємо увагу на наступні витяги з листа:

Для працівника (за основним місцем роботи), який відпрацював частину місяця, а іншу частину перебував на лікарняному, де загальна сума нарахованого доходу (сукупна сума заробітної плати за відпрацьований час та лікарняного) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), виникає необхідність донарахування до мінімальної заробітної плати. Сума єдиного внеску розраховується таким чином:

  • єдиний внесок на суму допомоги по тимчасовій непрацездатності розраховується як добуток суми допомоги по тимчасовій непрацездатності та ставки єдиного внеску, встановленої відповідно до ст. 8 Закону № 2464 (тобто 33,2 відс.);
  • єдиний внесок на суму нарахованої заробітної плати розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), зменшеної на суму допомоги по тимчасовій непрацездатності за цей місяць, та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Приклад: працівник частину місяця працював в режимі неповного робочого часу, йому нараховано 400 грн. зарплати. І частину місяця хворів, де сума лікарняного склала 500 грн. Нарахування ЄСВ: (500 грн. х 33,2%) + ((1218 грн – 500 грн) х 36.77%).

У випадку коли у працівника (за основним місцем роботи), у якого початок та закінчення лікарняного припадають на різні місяці, єдиний внесок у місяці початку лікарняного нараховується за фактично відпрацьований час, оскільки загальна сума доходу ще не є відомою (сума лікарняних буде визначена після надання листка непрацездатності).

Якщо після розподілу лікарняного (суми допомоги по тимчасовій непрацездатності відносяться до того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру, виникає потреба за минулий місяць (місяці) донарахувати єдиний внесок виходячи з мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).
При цьому в усіх зазначених випадках утримання єдиного внеску із заробітної плати (доходу) найманого працівника здійснюється із фактично нарахованої заробітної плати (доходу).