ДП Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв

+38 (044) 482-36-98

Підписатись на новини

Консультація Міністерства соціальної політики України
14:26 21.12.2016

Департамент стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України розглянув запит Дирекції «Інпредкадри» ДП ГДІП та надав роз’яснення щодо індексації грошових доходів співробітників іноземних представництв та Проектів, які є нерезидентами, з окладами в іноземній валюті згідно з трудовими договорами ( контрактами). На думку Мінсоцполітики:

«Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення зазначених грошових доходів населення. Сума індексації у місяці підвищення окладів не нараховується, якщо розмір підвищення грошового доходу перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу.

  Якщо розмір підвищення грошового доходу не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу, сума індексації у цьому місяці визначається з урахуванням розміру підвищення доходу і розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення доходу. У разі, коли відбувається підвищення окладу у місяці підвищення, враховуються всі складові заробітної плати, які не мають разового характеру.

 У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення окладів сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати.
Порядок №1078 від 17.07.2003 р. не передбачає положень щодо зменшення суми індексації на суму підвищення заробітної плати у зв’язку з коливанням курсу валют Національним банком України по відношенню до національної валюти України.

Умови проведення індексації працівників іноземних представництв та Проектів мають передбачатись у трудових договорах (контрактах)».